Οι προθήκες μπορούν να λειτουργήσουν ως Αυτόνομες ή ως Συναρτώμενες με την υπόλοιπη δομή της έκθεσης.

Όλοι οι τύποι προθηκών μπορούν να λειτουργήσουν ως αυτόνομες ή με βάση τη δομή του εκάστοτε εκθεσιακού χώρου. Όλες οι προθήκες μπορούν να κατασκευασθούν ως, αυτόφωτες, να λαμβάνουν φως από άλλη πηγή, να έχουν ελεγχόμενο κλίμα και να ασφαλίζονται με μηχανική ή ηλεκτρομηχανική κλειδαριά ασφαλείας.

Ανάλογα με τον τρόπο ανοίγματος μπορούν να διακριθούν στις παρακάτω κατηγορίες:

Προθήκες με ανοιγόμενη πρόσοψη μέσω αφανούς μηχανισμού

Ο μηχανισμός των προθηκών αυτών μπορεί να λειτουργήσει με ένα μεγάλο εύρος υαλοπινάκων, από μικρού έως πολύ μεγάλου μεγέθους.

Προθήκες με ανοιγόμενη πρόσοψη pull and slide

Οι προθήκες αυτές είναι προσβάσιμες μέσω συρόμενης πρόσοψης, η οποία στηρίζεται σε έναν αόρατο μηχανισμό.
Ο μηχανισμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει με ένα μεγάλο εύρος υαλοπινάκων, από μικρού έως πολύ μεγάλου μεγέθους.

Προθήκες με εμφανή μηχανισμό

Οι προθήκες αυτές διαθέτουν έναν διακριτικά τοποθετημένο εμφανή μηχανισμό. Ο μηχανισμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει με ένα μεγάλο εύρος υαλοπινάκων, από μικρού έως πολύ μεγάλου μεγέθους.

Προθήκες κατακόρυφης ανύψωσης

Οι προθήκες αυτές ανοίγουν μέσω κάθετης ανύψωσης του κρυστάλλινου «κώδωνα», με τη βοήθεια ενός αφανούς ηλεκτρομηχανικού συστήματος, που επιτρέπει την πρόσβαση στο εσωτερικό της προθήκης από όλες τις πλευρές και είναι κατάλληλος για ένα μεγάλο εύρος υαλοπινάκων, από μικρού έως πολύ μεγάλου μεγέθους.

Προθήκες πλάγιας ανύψωσης

Οι προθήκες αυτές διαθέτουν μηχανισμό πλάγιας ανύψωσης (με υποβοήθηση) του κρυστάλλινου «κώδωνα». Ο μηχανισμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει με ένα μεγάλο εύρος υαλοπινάκων, από μικρού έως πολύ μεγάλου μεγέθους.

Προθήκες με αποσπώμενο υαλοπίνακα

Η αποσπώμενη γυάλινη επιφάνεια στις προθήκες αυτές απομακρύνεται με τη βοήθεια βεντούζας χειρός. Για τη συγκεκριμένη κατασκευή, ισχύουν περιορισμοί στο βάρος και το μέγεθος του υαλοπίνακα.

Προθήκες ειδικού σχεδιασμού

Οι προθήκες αυτές είναι σχεδιασμένες με βάση ειδικές απαιτήσεις, που καθορίζονται από τον εκάστοτε εκθεσιακό χώρο και τον σχεδιασμό, για την παρουσίαση εκθεμάτων και με την δυνατότητα ενσωμάτωσης, κατά περίπτωση του κατάλληλου μηχανισμού.

Προθήκες ολογράμματος

Οι προθήκες αυτές προορίζονται για την προβολή πραγματικών ή εικονικών αντικείμενων. Η προβολή εικονικών αντικειμένων δημιουργεί την ψευδαίσθηση αιώρησης του «εκθέματος» στο εσωτερικό της προθήκης. Επίσης, επιτρέπει την προβολή πρόσθετων πληροφοριών για το έκθεμα, καθώς και την εικονική «επανένωση» μη υπαρκτών κομματιών του, που έχουν διαχωριστεί φυσικά ή ιστορικά, ή την απεικόνιση «κρυμμένων» πλευρών του, με σκοπό να δοθεί η κατά το δυνατόν πληρέστερη εικόνα του συνόλου.

Η Εταιρεία μας έχει την δυνατότητα να υλοποιήσει προθήκες οποιουδήποτε ειδικού σχεδιασμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η χρήση των ανωτέρω φωτογραφιών γίνεται αποκλειστικά για την προβολή των προθηκών και ειδικών κατασκευών,
που αποτελούν προϊόν κατασκευής της εταιρείας μας, χωρίς εμπορικό ή οικονομικό σκοπό.